Domov Novice O nas Samci Samice Legla Življenje na vasi Povezave
NOVICE
16.3.2018

Frida pričakuje mladiče. Oče bo postal postavni fant iz Češke Herry ze Skleného kopce z odličnimi delovnimi sposobnostmi in tudi razstavnimi uspehi. Več o tem: Trenutna legla in načrtovana legla

8.6.2016

Danes smo izbrali vsa imena od Odina pa do Freye, Sunne... vsa imena so objavljena tudi v rubriki Trenutna legla in načrtovana legla

3.6.2016

Končno smo dočakali prvo leglo pod imenom Charming Tails! In to kako leglo: imamo 11 črnuhcev - 7 fantov in 4 punce. Mamica Skade in malčki se odlično počutijo.

3.5.2016

Ultrazvok je potrdil Skadino brejost. Mali črnuhci se bodo skotili v začetku junija.

16.4.2016

V soboto, 16.4.2016 je Frida na svoji prvi razstavi na CACIB Maribor v razredu vmesnih dosegla odličen rezultat CAC, CACIB in BOS!

10.10.2015

V soboto, 10.10.2015 smo se udeležili TPR CACIT tekme na Ptuju in dosegli odličen uspeh. Skade je osvojila odlično tretje mesto s prvim nagradnim razredom, Riha pa je s svojim delom zopet navdušil sodnike ter prav tako s prvim nagradnim razredom osvojil odlično četrto mesto.

26.9.2015

V soboto, 26.9.2015 sem se z Rihecom udeležila državne tekme v vodnem delu in dosegla odličen rezultat: posamično v kategoriji neptičarjev sva osvojila odlično tretje mesto s prvim nagradnim razredom, skupinsko pa smo zavzeli neverjetno drugo mesto! Delo Riheca je bilo resnično odlično in bila sem zelo ponosna... Sodniki so posebej pohvalili njegovo vnemo, nos in veselje do dela.

13.9.2015

V soboto, 12.9.2015 smo se udeležili LPR CACT tekme na Zgornji Polskavi in dosegli odličen uspeh. Skade je osvojila odlično drugo mesto in prejela naziv r.CACT, Riha pa je bi v svojem klovnskem elementu in tudi s prvim nagradnim razredom osvojil odlično četrto mesto.

28.3.2015

V soboto, 28.3. sva s Frido na Primorskem preživeli poučen, zabaven, deloven dan. LKD Gorica je v sodelovanju s KLPJ organizirala trening za jamarje. Najprej se je mala zverinica preizkusila v rovu z lisico kjer ji je kljub previdnemu začetku, na koncu le uspelo premaknit rešetko. Nato pa smo se odpeljali v sosednjo Hrvaško, kjer smo v obori preizkusili delo psov na divje prašiče. Tudi tukaj je Frida pokazala pogum. Več o tem tudi na Forum lov

23.8.2014

Z Rihecom in Skade sem se na Zg. Polskavi udeležila državne tekme LPR. Moj cilj je bil, da Skade opravi preizkušnjo - moja tiha želja pa, da jo opravi s prvim nagradnim razredom. Skade je komaj 16 mesecev stara, preizkušnjo pa je opravila s 172 točkami od 184 možnih in pristala na odličnem 3. mestu. Sedaj je tudi uradno: Skade je šolan lovski pes. Za še lepši dan pa je poskrbel Rihec, s katerim sem osvojila 2. mesto in s tem rezultatom tudi naziv r.CACT. Cilj je bil več kot uspešno dosežen...

11.7.2014

V hišo je prišla nova članica: standardna resasta jazbečarka Frida. Frida prihaja iz psarne Rautarjeva iz Bohinja. Je potomka Ch. Villano de los Madroños ter Clooney z Pernstejnského Podhradí. Izhaja iz odličnih delovnih in razstavnih linij. Dolgo časa sva razmišljala o mali zverinici (v bistvu je bila to velika in dolgoletna Robijeva želja) in pojavila se je enkratna priložnost, ki je nisva hotela zamuditi. Primož in Klaudija hvala vama, da sta nam zaupala to prekrasno zverinico. Damjana Š.Ž. - botra - hvala tudi tebi za vse... Pozdravni odbor: Riha, Skade, Yoda in Firbi je delo odlično opravil.

24.6.2014

Zelo sva ponosna na našega Richija, ki je osvojil že zadnjo stopničko na CACIB Bled in dosegel naziv Prvak Slovenije v lepoti! Riha je trenutno edini prinašalec v Sloveniji, ki se uporablja za lov in ima osvojen naziv Ch SLO. Je pravi dokaz za to, da se lahko zjutraj udeleži lova, popoldan pa sodeluje na razstavi. Kaj je lahko boljšega kot gledati šampijona pri delu za keterega je bil vzrejen? Bravo Riha, bravo psarna Tylah!

19.4.2014

Na svoji prvi razstavi za svoj prvi rojstni dan je naša švedska punca na CACIB Maribor osvojila: PRM, JBOB, BOB in BOG VIII FCI skupine. Skade vse najboljše za prvi rojstni dan!

12.10.2013

Rihec je na mednarodni TPR tekmi dosegel odličen rezultat: 183/204 točk - I. ocena. V lepi konkurenci samih črnolasih deklet je tako zasedel odlično 5. mesto - ni slabo za psa s samo enim treningom pred tekmo - kdor zna, pač zna.

21.9.2013

S Skade in Rihecom smo se udeležili razstave CAC Savinjska in odšli domov s čednim izkupičkom:
Skade: mladiči, zelo perspektivno 1, BIS mladiči 3. mesto
Riha: delovni, odlično 1, CAC, BOB

14.9.2013

Kar nekaj novic:
Skade je bila prvič na morju, kjer je še ne stara 5 mesecev splavala. Prej je plavala le tako, da nam je sledila v vodo. Na morju pa je junaško zakoračila v vodo in plavala, plavala...
Na morje sva peljala dva psa - vrnila pa sva se s tremi... Na obisku (socializaciji in vzgoji) pri nas je zlata prinašalka Vika (Hoiker's In The Ring). Krasna živahna zverinica.

5.8.2013

Kot pravi pregovor: 'Kovačeva kobila je vedno bosa' in to vsekakor drži... Toliko let je trajalo in končno sem našla motiv, moč in čas, da sem naredila spletno stran naše psarne. Psarno Charming Tails sva z Robijem registrirala takoj po prvem Čarmikinem leglu leta 2007 - ampak potem nekako ni bil več pravi trenutek za nadaljevanje v tej smeri.

24.6.2013

V iskanju nordijske boginje lova, zime in gor: Skade - Annual's Tilly Trotter. Z izleta po Skandinaviji smo se vrnili s črno kepico - dobri dve leti smo čakali in načrtovali in končno se je vse izšlo: pravi čas, prava kombinacija...

EN
Kontakt
© Charming Tails Labradors 2013.